Pályázatok

Rákóczi Szövetség

Kölcsey Ferenc Alapítvány

A Szlovák Köztársaság Kormányhivatala – Nemzeti kisebbségek kultúrája program

Művészeti Alap

Bethlen Gábor Alap
po slovensky magyarul
Könyvtári gyűjtemény
A könyvtári gyűjtemény újdonságai
Újdonságok
Bemutatkozunk
Könyvfeldolgozás
Felnőtt osztály
Ismeretterjesztő osztály
Gyermek és ifjúsági osztály
Térítéses szolgáltatások
Munkatársak
Újságok, folyóiratok
Fotóalbum
Nyitvatartás
Pályázatok
Támogatóink
Elérhetőség
facebook

Könyvfeldolgozás
A Városi könyvtár állományát vásárolt és ajándékozásból származó könyvek alkotják. A könyvek kiválasztását az egyes részlegek vezetői végzik könyvesboltból, terjesztőktől, vagy interneten érkezett ajánlat alapján.

A könyvek feldolgozása és besorolása az Egyetemes Tizedes Osztályzás (ETO) szerint történik elektronikus formában az OpenLibrary program segítségével. Az újonnan vásárolt vagy ajándékba kapott példányok pecséttel vannak ellátva, ezen kívül a sorszám és az ETO jelölés is bele kerül. A részleg további feladata közé tartozik az elévült és sérült kötetek felülvizsgálása és selejtezése.

A beiratkozás szintén elektronikus formában történik. A könyvtár szolgáltatásait az a személy veheti igénybe, aki érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezik, amihez szükséges az igénylő személyi igazolványa. A jelentkezési lap aláírásával a könyvtárhasználó elfogadja az intézmény kölcsönzési rendszabályát. A tagsági igazolvány nem ruházható át, érvényességét minden évben szükséges megújítani a tagsági díj befizetésével.

Az olvasó köteles bejelenteni, ha személyes adataiban változás történt (vezetéknév, lakcím, személyi igazolvány száma), valamint azt is, ha elveszítette tagsági igazolványát. A tagság megszűnik az olvasó kijelentkezésével, az éves tagsági díj befizetésének elmulasztásával, a kölcsönzési rendszabályok megsértésével.
Támogatóink

Smurfit Kappa Obaly Štúrovo, a.s.

Pigagro, s.r.o.

Elektro Demar Plus s.r.o

Monarflex s.r.o., Štúrovo

Kristián Szabó, Štúrovo

I.T. Concordia s.r.o.

Z motors s.r.o.

JUDr. Elena Szabóová

Mészáros Eleonóra

VIKTÓRIA - CA s.r.o.

Cranium Computer s.r.o.

Protex Štúrovo, s.r.o.

Ligeti Pékség

SPEED LINE, s.r.o., Štúrovo
OpenSoft Project, 2007-2011